Dum-di-dum – Babysang!

Gutta på permisjon.com trekker denne gang til kirken for å teste ut tilbudet for småbarnsforeldre. I Markus kirke på St Hanshaugen arrangeres det babysang på torsdager, og det høres forlokkende ut med åndelig påfyll for ellers middels slitne småbarns pappaer.

Markus kirke ligger svært sentralt på St Hanshaugen, med inngang blant annet fra travle Ullevålsveien. Etter å ha gått gjennom to lag med dekorerte dører, hører man knapt trafikken fra veien og kommer inn i en flott kirke med mange fine detaljer.
Og denne torsdagen er kirken full av fine barn som er klare for babysang.
Selv om det heter babysang synger babyene lite. Barna samles med foreldrene på et teppe av treningsmatter foran alteret, og timene blir ledet av Kjersti, som blant annet har med seg en djembe-tromme og et knippe barne-slagere på en liten stereo.

Kjersti leder gruppen med djembe-trommen sin

Kjersti leder gruppen med djembe-trommen sin

Det kommer overraskende mange til babysang-timen. 24 foreldre dukker opp, hvorav 6 av er pappaer, og barna er alle i alderen 6 – 16 mnd. De aller fleste viser seg å være stamgjester, og Kjersti starter med å tromme til en «bli-kjent-sang» der man synger om navnet til hver av barna, en etter en. Kjersti imponerer ved at hun har memorert navnene på absolutt alle barna i gruppen, inklusiv de nye uten noen særlig introduksjon.

Resten av halvtimen suser avgårde med blant annet baby-vals, baby-samba, og en stemningsfylt ugga-bugga sanger som man skulle tro kunne få ungene til å skvette. Høydepunktet virket til slutt å være en sang om havet, der foreldrene blafret et stort, blått silkepledd over barna mens akkompagnert med sang.

Havet bølger over glade babysang-barn

Havet bølger over glade babysang-barn

Barna virker å kose seg glugg ihjel, og de voksne virker også alle salige. Selv etter aktivitetene er over, blir mange igjen en ekstra halvtime for å prate mens barna leker på mattene. Det serveres til og med jordbær og blåbær til de som vil ha.

Kjersti forteller at hun har drevet babysang-gruppene i nesten 4 år nå, og elementene som inngår i timen har gått i arv fra hennes søster og en tredje som drev babysang før henne igjen. Det er med andre ord aktiviteter som man har erfart fungerer bra for babysang-gruppene, og oppskriften virker perfekt for gruppen.

Babysang holder dessverre stengt i sommer, og siste gang før ferien er torsdag 20. juni, og på avslutningen slår Kjersti på stortromma og serverer Twist til aperitiffen.

Oppsummering:

Både pappaer og poder gir tott opp for babysang! Utvilsomt stimulerende for barna, og bra avkobling for pappaer. Virker også spesielt bra for å komme i god kontakt med likesinnede i nærmiljøet. På toppen av det hele er herligheten gratis!? Vi ble i hvert fall ikke oppfordret til å bidra til kollekten.
Håper å kunne komme neste uke også. Holder av en japp!

For vurderingen under har pappaene som har deltatt gitt hver sin score, og så publiserer vi snittet av disse to.

For pappa:
For baby:

For mer informasjon om babysang i Markus kirke, se deres nettsider
Etter sommeren må babysangen flytte til nye lokaler i Gamle Aker kirke, men Kjersti er optimistisk på at det blir vel så bra der også.

3 tanker om “Dum-di-dum – Babysang!

  1. Tilbaketråkk: Oversikt over aktiviteter | @permisjon.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s