Åpen Barnehage

Etter innspill både via Facebook og direkte anbefalinger, drar permisjon.com for å teste ut tilbudet med «Åpen Barnehage». Åpen Barnehage er et «drop-in» barnehagetilbud der foreldre kan ta med barna og være sammen med andre barn fra nærmiljøet. Tilbudet er rettet mot barn før barnehagealder og åpningstiden er som regel mer begrenset enn vanlige barnehager. Man må betale en liten avgift for tilbudet per gang.

Det finnes angivelig mange Åpen Barnehager i landet, og i Oslo tilsynelatende en eller flere i hver bydel. Vi har siktet oss inn på en Åpen Barnehage med svært godt rykte; Åpen Barnehage på Frogner.

Hoveddelen av utearealene til barnehagen

Hoveddelen av utearealene til barnehagen

I skjermede omgivelser bak en gul port rett ved Vestkanttorget ankommer vi barnehagen kl 10:00 og blir møtt av Lucy og Annette, to smørblide damer som begge har arbeidet i barnehagen i hele 21 år(!). Annette er daglig leder og utdannet førskolelærer, og forteller entusiastisk om tilbudet deres med en litt grov, dansk aksent. Barnehagen disponerer veldig fine utearealer, og har for bare noen få år siden overtatt et flott, gammelt rødt hus på området med en nyoppusset kjeller og 1. etasje. Her er det lyse og godt ventilerte leke- og spise-arealer, samt kjøkken og toaletter. Ute på lekeplassen er det husker, klatrestativ, enorm sandkasse og liten lekeborg. Fasilitetene ser med andre ord definitivt ut til å være i orden!

Nyoppussede innearealer med rikelig med leker

Nyoppussede innearealer med rikelig med leker

I løpet av kort tid kommer 19 voksne med barn. Av disse er det en god blanding med 6 aupairer, 5 pappaer og 8 mammaer som har kommet for å få med seg dagens begivenhet i barnehagen. Klokken 10:30 er det samling ute på lekeplassen og alle gjør seg klare for en runde med barnesanger og tilhørende baby-trim. Annette stemmer i med norske og engelske slagere, og ila ca 30-45 minutter er det en glad gjeng som synger i diverse toneleier. Sammenlignet med Babysang som permisjon.com testet ut tidligere blir denne samlingsstunden ganske tam, men dog sjarmerende.

Etter samlingen er det lett servering. Det kommer flotte fruktfat, pannekaker med syltetøy, grissinier (king-size saltstenger), kaffe og vann. Barna er i hovedsak i før-barnehage-alder, men det er også noen få barn i barnehagealder.
Mens barna leker eller spiser litt sand, blir det lett å komme i kontakt med andre pappaer og mammaer. De fleste bor i nærmiljøet, og overraskende mange har internasjonal bakgrunn.

Barna leker i sandkassen

Barna leker i sandkassen

Etter ca 3 timer har podene også rukket å spise medbrakt matpakke, og er klare for å sove. Og de sover godt, noe som vi tolker dithen at barna har fått positiv utløp av energien sin i barnehagen.

Oppsummering:

Åpen Barnehage er utvilsomt et supert tilbud for både far og barn! Barna får lekt masse og utløp for energi, samtidig som dette bør kunne anses som en god måte å starte barnehagetilvenning tidlig.
Har man vært her en gang kommer man garantert tilbake!

For vurderingen under har pappaene som har deltatt gitt hver sin score, og så publiserer vi snittet av disse to.

For pappa:
For baby:

Åpen Barnehage på Frogner holder til i Professor Dahls gate 44b, og åpningstidene er 10:00 – 15:00 alle hverdager i uken.
Barnehagen er stengt for sommeren fra torsdag 4. juli til og med fredag 9. august.
For mer informasjon om Åpen Barnehage på Frogner, se deres nettsider

2 tanker om “Åpen Barnehage

  1. Tilbaketråkk: Oversikt over aktiviteter | @permisjon.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s