Trening på Elixia Colosseum med Kidz

Mange pappaer er glade i å trene, men overraskende mange pappaer vi har vært i kontakt med tenker ikke på at de kan ta med babyen på treningsstudioet!
@permisjon.com tenkte dette kunne være et tilbud som er verdt å teste ut, og tok kontakt med Elixia på Colosseum, som lot oss komme på besøk.

To representanter for permisjon.com, Audun og Per Magnus, møter opp på Elixia kl 10:00 en fredag morgen. Audun er en forholdsvis veldeffet friskus som tidligere har trent regelmessig på en annen Elixia avdeling, og har med seg poden på 16 måneder. Audun har testet tilsvarende tilbud tidligere uten særlig hell, da han ved tidligere forsøk etter kort tid har måttet komme poden til unnsetning fra de skumle barnepasserne.
Per Magnus har en mer beskjeden erfaring fra treningsstudio, og kommer med en podinne på 8 måneder. Hun er på overtid når det gjelder søvn, men entusiasmen fra de to pappaene for det som skal testes i dag har nok smittet, slik at hun denne dagen ikke har villet sove sin formiddagshvil enda.
Forutsetningene er med andre ord bra for en skikkelig test av Elixia Kidz, som barnepasstilbudet heter.

Elixia Kidz tilbyr barnepass av barn ned til 6 uker

Elixia Kidz tilbyr barnepass av barn fra 6 uker til 12 år

På Elixia Kidz blir vi møtt av to blide jenter, Anna Lydia og Marte, som allerede passer en 4-5 barn. De er 2 av 8 som er ansatt i Elixia Kidz Colosseum for å passe barn. Elixia stiller ingen formelle krav til kompetanse for de som jobber hos dem, men alle har til en viss grad erfaring med barnepass, enten det er ved utdanning eller bare praksis.

Podene finner seg fort til rette

Podene finner seg fort til rette hos Elixia Kidz

Det hele virker utrolig lettvint; man trenger kun en kort overlevering av ungen til en av de ansatte på Elixia Kidz, fylle ut et skjema med navn og hvor du har tenkt å oppholde deg i treningssenteret, og så kan man forlate ungen og trene. Vi tar oss litt ekstra tid og snakker med de ansatte. Er det ingen regler her? Joda, de viser til et oppslag på veggen med et lite knippe regler, der de viktigste er:

  • Aldersgrense: fra 6 uker til 12 år
  • Max 2 timer oppholdstid
  • Syke barn er ikke tillatt
  • Bleieskift, mating etc. gjør foreldrene selv

Førsteinntrykket er svært lovende. Podene virker fornøyde, barnepasserne blide og flinke, og vi gjør oss klare til å forlate barna etter å ha trippelsjekket at de har det bra, ikke vil ha mat, trenger bleie eller vil sove. Vi går forsiktig ut, og for en andregangsforelder vekkes følelsen av å forlate ungen første gang i barnehagen.

Vi går for å møte Rasmus Ahnell som skal vise oss fasilitetene, og registrerer at det blir noe klynking fra den ene poden, men vi blir betrygget med at det normalt gir seg etter få minutter. Noe det også ser ut til å gjøre i vårt tilfelle. Rasmus har selv erfaring med barnepasstilbudet som pappa, og tok det i bruk allerede fra ungen hans var bare 6 uker, og har bare lovord å si om tilbudet.

Fasilitetene og kapasiteten på Elixia Colosseum er imponerende. Vi blir vist rundt i endeløse rekker av tredemøller, spinningsykler, step-maskiner og styrkemaskiner organisert etter omeråder med betegnelser som blant annet Cardio Zone, PT Zone (personlig trener), Combat Zone, stor flerbrukshall for ballidrett og liknende, samt at her finnes også Norges største spinningrom. I dialog med Rasmus skjønner vi at det ikke bare er fasilitetene som er i orden, men Elixia Colosseum har også en høyst kompetent stab som har god kjennskap til fysioterapi og fysiologi generelt. Vi kommer blant annet inn på diskusjon om belastningsplager fedre i permisjon kan oppleve etter mye bæring av poden, og Rasmus kan vise til forståelse av hvilke muskelgrupper som er utsatt og hvilke øvelser som kan virke forebyggende.

Rasmus viser oss rundt

Rasmus viser oss rundt og forteller utfyllende om tilbudet

Etter 30 minutter omvisning trekker vi tilbake til barnepassen. Vi har ikke blitt etterlyst over calling-anlegget og håper podene har hatt det bra. Tilbake på Elixia Kidz-lokalene blir vi møtt av noen fortsatt smørblide barnepassere. Snuppa til Per Magnus sover i bilsetet, mens poden til Audun virker rolig, men med rester av en liten tåre i øyekroken. Barnepasserne forteller at det hele har gått forholdsvis greit, til tross for noe uro helt på starten.

Tilbake for å hente kidza

Spent pappa klar for henting

For evalueringen av tilbudet hadde vi på forhånd satt noen få premisser. For at tilbudet skulle få full pott for pappaen, måtte han føle at poden hadde trivdes på barnepassen. Nå viste det seg at poden som var våken uttrykket stor glede over at pappaen kom tilbake. Og det blir nok ingen overraskelse når vi konkluderer med at dette hovedsakelig er en aktivitet for pappaer i større grad enn det er en aktivitet for barna, av den enkle grunn at de aller fleste barn i normal pappapermisjonsalder trenger en forelder eller annen voksen de er fortrolige med til stede for å trives godt i en slik situasjon. Antakelig kan dette bli vesentlig bedre for mange barn om de kommer gjentatte ganger og blir trygge på omgivelsene og de som jobber der. Det må sies at de andre barna som virket å ha vært der før så ut til å trives med barnepasstilbudet.

For vurderingen under har pappaene som har deltatt gitt hver sin score, og så publiserer vi snittet av disse to.
I denne evalueringen har vi også tatt i bruk en muldvarp som fikk bestemme 2 av poengene for baby, slik at pappaene kun evaluerte 1-8 poeng for baby.

Muldvarpen
Ca 10 minutter etter at pappaene forlot ungene i barnepassen, kom moren til det ene barnet på befaring for å undersøke forholdene som muldvarp. Hun tok seg inn på Elixia Kidz lokalet og registrerte en urolig unge og at et annet barn et kort øyeblikk stjal smukken til poden. Men ellers opplevde hun også at barnepasserene tok ansvar og at problemer ble tatt tak i etter kort tid.

Oppsummering:

For pappa:
For baby:

Elixia Kidz på Colosseum er et gratis tilbud for alle som har Elixia-medlemskap, og har i skrivende stund følgende åpningsider:
Mandag – torsdag: 09:15-13:00 og 16:00-20:00
Fredag: 09:15-13:00 og 15:15-18:45
Lørdag: 09:00-14:00
Søndag: 10:30-14:30

For mer informasjon om tilbudet til Elixia Colosseum, se deres nettsider.

En tanke om “Trening på Elixia Colosseum med Kidz

  1. Tilbaketråkk: Oversikt over aktiviteter | @permisjon.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s