Baby Yoga!

En torsdag formiddag i mai er to pappaer@permisjon ved Bislett og leter etter lokalene til Karma Babies. I Pilestredet 75C er det fullt av aktiviteter som danseskole, treningsstudio, musikkskole, og kurset vi leter etter holder til i noe som kalles «African Culture Centre». I lyse, trivelige, tidligere industrilokaler blir vi møtt av Maddie Lama Sjåtil, som driver Karma Babies og holder 3 ulike baby yoga kurs tirsdager og torsdager.

Maddie Lama Sjåtil leder baby yoga timene

Maddie Lama Sjåtil leder baby yoga timene

Vi pappaene som møter opp vet ikke helt hva vi kan vente oss. Ingen av oss har deltatt på yoga før, men per telefon har vi fått høre at det ikke er behov for fohåndskunnskaper. Vi trenger bare møte opp med «behagelige klær», alt utstyr som behøves tilbys på kurslokalet. Og ja, det har deltatt flere pappaer på kursene i løpet av året Karma Babies har holdt på.
Maddie møter oss når vi ankommer, og en gruppe mammaer er også på plass. Vi er de eneste pappaene denne gang, men forrige uke var det 2 pappaer som deltok. Alle finner seg en matte i lokalet, som minner om en liten skolegymsal, og stemningen er forholdsvis rolig og veldig god. Merker at alle babyene (alle mellom 4 – 16 mnd) synes det er moro med de andre babyene i lokalet, og foreldrene som har dukket opp ser ut til å glede seg. En ting verdt å merke seg er at det var en veldig internasjonal gjeng på kurset. Av 12 foreldre, var de færreste norske. Det var foreldre fra Finland, Sveits, USA, Mexico, Spania med mer, og språket var hovedsaklig engelsk av den grunn.

Yoga Babies!

Yoga Babies!

Så begynner moroa. Maddie er en naturlig autoritet med god orden på gruppen. Første øvelse er å massere babyen. Etter den rolige starten fortsetter kurset med ulike øvelser i ca 40 minutter. Babyene klapper, tøyes, gynges, rider ranke og «faller» og mye mer. Det synges mye (mest engelske barnesanger) og alle øvelsene har en hensikt; enten det er å utvikle barnets romfølelse, styrke ryggen, få magen til å jobbe bedre, og ikke minst å gjøre poden tryggere ved å styrke båndene til forelderen. Man utvikler med andre ord super-babyer, og babyene ser ut til å like det! Utover en sulten unge som vil ha melk etterhvert er det en godt over middels gruppe harmoniske barn på kurset.

Babyer svinges til dans og høye kneløft

Babyer svinges til dans og høye kneløft

Til slutt rundes kurset av med 10 minutter avslapping. Lyset dempes, det spilles beroligende musikk, og alle foreldrene slapper av med en slags meditasjon ledet av Maddie. Tanken er at babyene tar etter forelderen og legger seg inntil for å slappe av, og det ser ut til å virke for mange (bortsett fra noen unger som ser sitt snitt til å krabbe bort og utforske de andre ungene).

Kurset rundes av med avslappingsøkt

Kurset rundes av med avlasppingsøkt

Deltakerne betaler for kurset før de går. 100 kr per forelder/barn kan det umulig være noe å si på, selv om prisene visstnok skal justeres litt etter sommeren.

Vi får anledningen til å prate litt med Maddie etter kurset. Hun forteller at interessen for kurset har tatt seg opp den siste tiden, selv om det er betydelig færre som deltar på denne type kurs i Oslo til sammenligning med hvordan det er i for eksempel London og New York som Maddie har erfaring fra. I London er det visstnok mye mer vanlig å delta på flere kurs per forelder i permisjon, enten det er baby yoga, kokkekurs for barn (finnes noe slikt i Oslo?), babysvømming etc.

Baby yoga får definitivt tommelen opp fra både pappaer og baby! Særlig for babyer er det lite vi kan trekke for en slik aktivitet; det er tilsynelatende veldig moro og stimulerende. For pappaene er det også et positivt innslag for permisjonen, men får noe trekk for at det oppleves å være mer en «mamma-aktivitet» enn for pappaer.
For vurderingen under har pappaene som har deltatt gitt hver sin score, og så publiserer vi snittet av disse to.

Oppsummering:

For pappa:
For baby:

For mer informasjon om kursene, se nettsidene til Karma Babies: http://karmababies.com/

En tanke om “Baby Yoga!

  1. Tilbaketråkk: Oversikt over aktiviteter | @permisjon.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s