Skrekkblandet Tusenfryd

Har pappaer i permisjon noe å gjøre på Tusenfryd?
De aller fleste virker å tenke at Tusenfryd er en fornøyelsespark for ungdom og familier med barn i skolealder. Det var derfor flere i permisjon.com som dro på smilebåndet da det kom et forslag om at vi kunne teste ut Tusenfryd for pappaer i permisjon.
Men vi tok en telefon til Tusenfryd og fikk prate med en utrolig hyggelig kundebehandler. «Å, joda! Det er masse tilbud på Tusenfryd for foreldre med babyer!» Vi fikk listet opp lengre liste over aktuelle attraksjoner, og med det var nysgjerrigheten vår tilstrekkelig pirret. Tusenfryd skulle testes!

4 pappaer med barn inntar Tusenfryd

4 pappaer med barn inntar Tusenfryd

Etter to utsettelser pga dårlig vær, tropper 4 pappaer med barn opp på Tusenfryd en solfylt fredag i august. Vi blir møtt av en hyggelig parkvakt som gir oss praktisk informasjon og hjelper oss planlegge hvilke attraksjoner vi bør teste ut. Det viser seg at Tusenfryd har 6 bleieskiftstasjoner, selger barnemat på spisestedet Vertshuset, og har ikke mindre enn 14(!) attraksjoner som er tillatt for pappaer med baby. Parkvakten anbefaler at vi setter av godt med tid, og vi innser at vi ikke vil rekke over alt med de 3-4 timene vi har satt av til parken.

Forventningsfulle triller vi oppover mot «Barnefryd» der flere av de passende attraksjonene er samlet. Vi tenker å starte rolig og stiller oss i kø for «Bestefars bil», en rolig tur på skinner med en fin veteranbil. Køen ser ut til å gå fort, men når vi endelig har kommet fremst i køen, beklager en hyggelig svenske at bilene har stoppet på grunn av tekniske problemer. Vi venter et par minutter før vi innser at vi bør stille oss i en annen kø.
«Froskehoppet» er rett ved, og virker å ha liten kø (inntil alle fra Bestefars Bil har stilt seg der). Her blir man heist opp og «hopper» rykkete opp og ned et lite tårn. Ut fra reaksjonene på de som prøver attraksjonen ser det ut til å være en slager for barn i 8-12 års alderen. Vi er de eneste med babyer, og vi registrerer at flere smiler når en 69 cm lang baby festes i et altfor romslig sete. Froskehoppet starter med å gå rolig oppover, og ungen kan knapt se over bøylen som holder henne fast. Plutselig kommer første rykket, og ungen griper ekstragodt om pappas arm som brukes som ekstra sikkerhetsbelte. Pappa ler til ungen «tjoho!», som et forsøk på å fortelle ungen at dette skal være moro. Men ungen svarer med å suge ekstra hardt på smukken. Enda et rykk, og barna jubler i plassene rundt. Og det fortsetter en 2-3 ganger før det uunnværlige skjer. Ungen bryter ut i gråt rett før runden er avsluttet. Pappaen trøster og to av de andre pappaene står over attraksjonen.

Liten baby på vei opp "Froskehoppet"

Liten baby på vei opp «Froskehoppet»

Vi går videre til «Bestefars bil» som viser seg å være en fin tur for barna. Ungen som sitter foran får holde på rattet og kjører en rolig runde gjennom landlige omgivelser og en tunnel. Godlyder registreres fra ungen, og far synes det er moro å se barnet kose seg. Godkjent!

Så drar pappa-gruppen mot neste område vi har blitt anbefalt, og passerer «Tømmerstupet» som mange kjenner som en gammel slager. To «Froskehopp-pappaene» stiller seg i kø mens de mer fornuftige står over og tilbyr seg å ta bilder. Køen er lang, men går forholdsvis fort, og begge pappaene ender opp i samme tømmerstokk. I det tømmerstokken glir avgårde virker barna å ha forskjellige oppfattinger av attraksjonen. Den ene lager godlyder, mens den andre virker mer bekymret. Det hele fortsetter i forholdsvis kontrollerte former, inntil det siste stupet nærmer seg. Pappaene holder godt rundt ungene og prøver en smittende jubel nedover stupet. Men nok en gang lar ikke jubelen seg smitte like lett, og ikke minst har begge ungene fått en aldri så liten dose vannplask rett i ansiktet. Denne gangen står sirenene på for fullt, og ungene er ikke like lette å trøste. Med litt ekstratrøst og innkjøp av nøkkelring fra turen som ungen virker å like, roer situasjonen seg og vi kan trille videre i parken.

Det blir tid for at de yngste av barna skal sove, og mens «tømmerstup-pappaene» skifter bleie og gir mat, ser de to andre pappaene sitt snitt til å ta «Thundercoaster». En fin fordeling som virker å øke moralen i leiren.

Pappaer kan ta Thundercoaster mens barna sover

Pappaer kan ta Thundercoaster mens barna sover

I løpet av oppholdet testes et par aktiviteter til; «Skippertaket» og «Den aller minste berg-og-dal-banen». Under disse ser vi samme mønster hvor vi ser at de minste barna ikke deler samme glede med drypp av adrenalinfremkallende attraksjoner. Det er likevel flere oppturer med mye morsomt for barna å se på.

Oppsummering
Tusenfryd er en fantastisk fornøyelsespark, og det er et imponerende tilbud de kan skilte med for pappaer med unger i permisjonsalder. Men på mange av attraksjonene som er tillatt for pappaer med baby, er det på langt nær alle som kan beskrives som positiv underholdning for barna. Så her vil vi anbefale pappaer å ikke bli for ivrige, men å velge attraksjoner som er tilpasset ungens dagsform. Vi rakk ikke komme over halvparten av de aktuelle aktivitetene, og registrerer at det er en menge «roligere» aktiviteter som antakelig i større grad passer de aller minste. Særlig de attraksjonene som er merket med grønn farge på oversikten i parkkartet bør være trygge valg om man skulle være usikker.
Vi registrerte også at det er et imponerende badeland på Tysenfrypd; «BadeFryd» som ser ut til å ha potensiale til å være en utmerket plass for pappaer med barn som er glade i vann.

Lite energi igjen hos barna etter dag på Tusenfryd

Lite energi igjen hos barna etter dag på Tusenfryd

TIPS:

  • Dra på en ukedag (man-tor) utenom ferien om du kan for å slippe køer
  • Om man drar i grupper kan noen ta «pappa-attraksjoner» på rundgang mens andre passer ungene (mens de sover?)
  • Husk badetøy om dere vil teste ut badelandet på Tusenfryd
  • Kjøp billetter på nettsidene til Tusenfryd for å slippe billettkø
  • Ta med skift – ungen kan bli våt på enkelte attraksjoner!

Lenker
Hjemmesiden til Tusenfryd

For vurderingen under har 2 av pappaene som har deltatt gitt hver sin score, og så publiserer vi snittet av disse to.

For pappa:
For baby:

En tanke om “Skrekkblandet Tusenfryd

  1. Tilbaketråkk: Oversikt over aktiviteter | @permisjon.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s