Babykino

Når sommeren er på hell og ruskeværet setter i, kan det høres fristende ut å søke dekning i en kinobunker med poden. Men hvordan fungerer egentlig dette, og får far (og ungen) nyte en filmseanse på rundt 2 timer? Eller blir det et hylekor med frustrerte babyer som vil røre på seg?
2 pappaer med barn trapper opp på Colosseum Kino i Oslo for å teste tilbudet på vegene av permisjon.com. På lerretet går «The Heat» med Sandra Bullock. Forhåpentligvis lett underholdning for far, men heller usikkert på hvordan effekt Bullock har på babyene. Ingen av pappaene (eller barna) har vært på babykino før dette, og forventningene varierer.

Babykino

Babykino er utbredt i alle de største byene i Norge. I Oslo er det babykino på Colosseum, Ringen og Symra, og på nettsidene til babykino i Oslo kan vi blant annet lese at det er «…dempet belysning og lyd, det er anledning til å amme og for å gå til og fra salen.»

Det første som slår oss når vi bestiller billetter, er at tilbudet er noe begrenset. På telefon med kundeservice i Oslokino får vi høre at samme film går på samtlige babykinoer hele uken. Det går altså ikke an å velge mellom flere titler, om man vil på babykino en bestemt uke.

Når vi skal bestille plasser til filmen, ser vi at det er mange ledige plasser på dagens forestilling. Kinosalen er liten, og vi velger en plass bakerst for å kunne ha tilgang til utgangen om det skulle være behov for å komme seg ut.
Og når vi ankommer kinoen er det dukket opp mange fler enn det skulle tilsi på bookingsiden. Nesten alle som dukker opp er mammaer med baby. Er babykino et drop-in tilbud for mammaer?

Vi lar oss ikke skremme, og bunkrer opp med snop, drikke og babymat før vi går inn i salen. Den ene babyen har nettopp sovnet, og blir plassert rett utenfor inngangen til kinoen, slik at vi kan høre om han våkner. Andre babyen er våken, og forhåpentligvis klar for en liten dupp ila filmen.
Lyset dempes, og kinoen starter…

Babyer som leker under kinoforestillingen

Babyer som leker under kinoforestillingen

Starten av kinoen går forholdsvis rolig for seg. Overraskende lite bråk i salen, men vi aner at en av ungene på raden foran begynner å bli litt urolig ganske tidlig i filmen. Og etter 30 min våkner ungen som sov ved inngangen. Unge nr 2 blir tørst. Ungen blir litt urolig av å sitte stille på fanget, og ungene ender med å krabbe litt på raden foran inngangen. Sandra Bullock stråler på lerretet og får salen til å le i flere omganger. Ungene begynner å utforske spennende trapper med morsom belysning. Pappa trekker frem hemmelig våpen fra stellebagen; en ladning Duplo og assorterte babyleker. Ungen på raden foran er etterhvert blitt mer og mer urolig og gråter i et par omganger. Ene ungen kommer ut av synet og må hentes par rader nedenfor av pappaen. Ungen får et middagsglass med mat. Nei, ungen vil ikke sove.

Kort oppsummert virker filmen å være uinteressant for barna i testpanelet. Å sitte i en kinostol i 2 timer ser heller ikke ut til å være en slager, men det virker som om seansen ble «reddet» ved at ungene fikk leke litt med hverandre, samtidig som at det var en ny og litt spennende atmosfære i kinosalen. Og far sitter igjen med litt blandede følelser. Forestillingen ble nok litt amputert av podene som stadig måtte passes på og som ikke alltid var helt tilfredse, men til tross for alle avbrekkene fikk vi med oss det meste av filmen.
For å konkludere virker babykino å være et tilbud til babyforeldre som trenger å komme seg ut. Om man skal se det positive i aktiviteten, er det en god avveksling fra hverdagen som småbarnsforeldre. Mange av barna virket rolige under filmen, og for de som har barn som sovner under slike omstendigheter kan det være en god match for forelderen.
Men sammenlignet med andre aktiviteter som er testet ut på permisjon.com er dette en av de mindre stimulerende og spennende aktivitetene for barn.

For pappa:
For baby:

Annen praktisk info:

  • Foreldre kan ønske seg kinotitler for visning på babykino på Oslokino sine nettsider: http://www.oslokino.no/babykino/
  • Babyer kommer gratis inn på babykino

Kommenter gjerne denne artikkelen dersom du har erfaringer med Babykino!

3 tanker om “Babykino

  1. Tilbaketråkk: Oversikt over aktiviteter | @permisjon.com

  2. Her har dere vært litt urutinerte, beklager å si det. Jeg er enig i at filmene kan bli litt vel lange av og til, men det fins samtidig triks for å gjøre opplevelsen av babykino til en slager for både far og barn, og dere er nesten inne på den. Pri nummer 1 er å skaffe seg plass på første rad. Jeg vet det høres helt høl i huet ut, som om en ikke allerede har nok fysiske plager som småbarnsfar om en ikke skal få kink i nakken også, men dette resulterer i god boltreplass for barna på gulvet foran lerrettet. Sleng så utover leker, babykjeks, et par smoothier og kanskje noe popcorn, så får barna mer enn nok å drive med. Å plassere seg bak i salen blir fort bare stress. Det er for spedbarna som ligger og sover.

    Dette blir litt utfordrende når barna blir mer aktive. Jeg husker fortsatt da min datter dro en bleie over hodet og tok løpefart inn i veggen i kinomørket. Alle 5 i salen lo, og det var ikke av filmen (hun kunne heldigvis ikke løpe så fort) eller da hun plutselig «forsvant» bak kinolerrettet. Men jeg,m sammen med andre pappaer har hatt mange flotte kinoturer med bare litt planlegning og så lenge vi holdt oss unna de altfor trege romantiske dramaene og filmer som krever at en faktisk følger med for å få med seg handlingen. Mitt absolutt beste minne var da jeg dro og så Transformers 3 på Ringen. Endte opp med en sal kun for meg og datteren min. Da var det full baluba på begge to!

    PS: Kinoene viser som oftest 2-3 ulike filmer i Oslo, men kutter ofte ned noe om det er veldig storfilmer som settes opp eller det er ferietid.

  3. Takk for gode innspill, Superpapsen! God boltreplass på første rad høres ut som en bonus. Registrerer også at det er mer variasjon på programmet nå enn da vi testet Babykino. Vi kom for øvrig i kontakt med annen pappa i permisjon som hadde langt mer positiv erfaring med babykino enn det vi har beskrevet, men høres ut som ungene dine har ekstra gode gener for å lage moro på kino! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s