SingSang – Mine aller første sangkort

Noen barn som liker å synge? Ut fra erfaringene som er gjort med permisjon.com virker det som om synging er en ubestridt slager for de aller minste barna. Blant annet på Babysang og på Åpen barnehage og Baby-yoga har sang med barn vært en viktig ingrediens.

Om poden er glad i å synge, er «SingSang sangkort» en super sak for å sette en enkel ramme for synge-lek med poden. Konseptet er veldig simpelt: du får en eske med 20 solide papp-kort som hver har teksten til en barnesang på den ene siden, og en matchende illustrasjon av sangen på den andre siden. Tanken er at man synger sangen når poden tar opp kortet, slik at hun/han vil kjenne igjen hvilken sang som hører til de ulike illustrasjonene.

SingSang kort

SingSang kort med illustrasjon på forsiden og tekst til sangen på baksiden

To permisjon.com barn har testet ut sangkortene hver for seg over par måneders tid. En er litt over 1 år, og den andre har passert 10 måneder.
Kortene har blitt brukt ved at far i flere (les: mange) omganger har delt ut kortene på stuegulvet og fortløpende sunget sangene som har blitt plukket opp. I starten var det preget av noe kaos og manglende forståelse for situasjonen. Et sangkort ble plukket opp og straks kastet bak ryggen. Systemet de to pappaene har forsøkt å følge er ganske enkelt å med et stort smil uttrykke «nå skal vi synge denne sangen!?» når et kort ble plukket opp, for deretter å synge den. Dette hadde varierende hell i starten, både med tanke på synging og barnas interesse. Men etter noen dager med halvhjertede forsøk kom det noen gjennombrudd, og barna begynte tilsynelatende å søke etter kort som var ekstra stas! Resultatet har blitt at far og datter har hatt noen fine sangstunder sammen, og i ettertid har begge pappaene opplevd at barna selv har henter esken med kortene og kaster de utover selv. (Dog kan det virke som at dette enkelte ganger er mer for å utsette pappa for “20 plukk opp” enn for å høre ham synge, men det viktigste er vel at de har det gøy.)

SingSang syng Bjørnen sover

Syng Bjørnen Sover, pappa!

De fleste sangene i samlingen er kjente barne-slagere. Bjørnen Sover, Lille Petter Edderkopp og Mikkel Rev har vært favoritter, mens så er det også noen sanger som pappa ikke helt kan. «Hokus og Pokus», «Elefantmasjen» og «Godnattsang for Jørgen Moes vei nr 13» var ukjente for far, og ble uinteressante for poden etter at far har ståtret noen originale forsøk på melodi. Etter å ha studert omslaget til kortene kommer det frem at melodiene til samtlige sanger er å finne på nett. Men etter å ikke finne frem eller komme inn på SingSang.com måtte Google til unnsetting, og på SoundCloud dukker alle melodiene opp:
https://soundcloud.com/vero-1-1/sets/mine-aller-f-rste-sangkort
Se også fullstendig liste over melodiene nederst i denne artikkelen.

Oppsummering
SingSang sangkort er midt i blinken for småbarnsforeldre som vil stimulere barna med sang i hjemmetilværelsen. Som en befriende variasjon til støyende FisherPrice leker bør dette også kunne være en flott gave å gi til småbarnsforeldre som setter pris på sang!

For pappa:
For baby:

Lenker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s