Litteraturhuset

Pappaer@permisjon har nok en gang vært ute og testet et av Oslos mange tilbud. Denne gangen anmelder vi barneavdelingen på litteraturhuset, et sted som av en pappa@permisjon.com og hans nå halvannet år gamle sønn har blitt flittig besøkt gjennom hele det siste halvåret.

På Litteraturhuset kan du få tips om de beste barnebøkene

På Litteraturhuset kan du få tips om de beste barnebøkene

Litteraturhuset ligger på hjørnet av Parkveien og Wergelandsveien, og har nå på sommeren en deilig uteservering knyttet til restauranten i første etasje, der du selvsagt også finner en bokhandel. Vi er tross alt i et Litteraturhus. Restauranten har, i tillegg til svært gode og ikke altfor dyre lunsjretter, god tilgang på barnestoler, og egner seg godt for de av oss som har barn som er rolige nok til å bli tatt med på den slags. Nok om restauranten og over til dagens tema: barneavdelingen i tredje etasje.

I det du stiger ut av heisen i tredje etasje møtes du av knaggrekke i barnevennlig høyde og koselige veggmalerier. Begge rommene der oppe har fått navn etter figurer fra tusen og en natt. Nedjma er navnet på den store spisesalen der det på hverdagene blir spist matpakker både av store og små. I helgene er det enkel servering av den gode gamle kafeteriasorten; pølser, kaffe, kaker, vafler og saft. Perfekt sted å slå i hjel noen timer en regntung høstdag. Mer om hva som foregår her av ettermiddagsarrangement for ungdom kan du lese om på Litteraturhusets egne sider.

Sjeherasad - eventyrlig lekerom for de minste

Sjeherasad – eventyrlig lekerom for de minste

Krona på verket er likevel rommet ved siden av, nemlig lekerommet, Sjeherasad. Det myke vegg-til-vegg-teppet, lekene, bamsene og ikke minst putekroken der barna hopper, baser og velter seg entusiastisk rundt. Min sønn lærte å forsere trapper her! Og selvfølgelig er rommet utstyrt med et fabelaktig utvalg barnebøker, fra de enkleste pekebøkene til litteratur tilpasset unger opp mot skolealder, og de som kan lese selv. Er du heldig (og har et barn som er stort nok til å nyte det) får du være med på fortellerstund. To ganger daglig er det høytlesning/fortellerstund, med bildene fra boka projisert på veggen. Fortellerne er dyktige, og barna elsker det!

Kort oppsummert kan man si at et besøk på litteraturhuset sjelden slår feil. De gangene jeg selv har vært her har jeg bestandig møtt på andre permisjonister, hyggelig betjening og unger som ser ut til å trives. Tilbudet passer perfekt til en regntung høstdag, men gir også fin avveksling fra ulike utendørsaktiviteter på sommerhalvåret. Tar man kontakt med de som jobber her får man dessuten masse gode tips til god barnelitteratur, og helt konkrete tips også til hva som kan passe for barn i akkurat den alderen ditt eget barn er.

For pappa:
For baby:

Kart til Litteraturhuset:

2 tanker om “Litteraturhuset

  1. Tilbaketråkk: Oversikt over aktiviteter | @permisjon.com

  2. Tilbaketråkk: Pickatale – Interaktive barnebøker på iPad | @permisjon.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s